Pokjakbiz Blog

Langkah Menuju Kejayaan

Teknik Naikkan PageRank Sekaligus Datangkan Ribuan Backlink ke Blog Anda

Cara ini saya baca ketika berkunjung di blog seorang sahabat saya, kemudian saya lihat widget alexa yang terpampang di sidebar blognya. Woowww…!! backlinknya hingga puluhan ribu. Sudah lama sebenarnya saya menemukan posting seperti ini, namun dulu saya tak yakin apakah benar cara ini berhasil untuk menaikkan PR dan backlink. Setelah saya membacanya kembali dan masih kurang yakin atas backlink yang saya lihat di alexanya sayapun kembali lagi mengunjungi blog-blog yang telah mengikuti cara ini. Dan ternyata benar, blog-blog yang menerapkan cara ini PR meningkat namun yang paling menonjol adalah backlink yang dimiliki blog-blog tersebut sungguh banyak sekali.

Jika kita memiliki PR yang bagus dan backlink yang banyak, maka sangat sesuai jika kita ikut program semacam paid reviews. Saya sungguh menyesal tidak menerapkan cara ini sejak dulu. Lebih baik terlambat daripada tidak sama sekali. Kerana saya ingin memoneytizekan blog ini ke program paid reviews.

Caranya tersabgat mudah, anda hanya perlu copy link yang berada di bawah ini dengan syarat anda harus menghapus link pada peringkat 1 dari daftar, lalu pindahkan yang tadinya nombor 2 menjadi nombor 1, nombor 3 menjadi nombor 2, nombor 4 menjadi nombor 3, dan seterusnya. Kemudian masukan link blog anda sendiri pada urutan paling bawah ( nombor 10). Dan silakan ajak teman anda untuk mengikuti cara ini serta sebarkan cara ini ke banyak teman-teman anda.

1. Sandi Go Blog
2. ilmu-kompi
3. alfacroon
4. Trik-Gue
5. Pabrik Info
6. WordPress Paper’s
7. bootingskoBlog
8. BaCaAnKu
9. Langkah Menuju Kejayaan
10. Pokjakbiz Blog
Keterangan:

Jika anda mampu mengajak lima orang saja untuk mengcopy artikel ini maka jumlah backlink yang akan anda dapat adalah:

* Posisi 10, jumlah backlink = 1
* Posisi 9, jumlah backlink = 5
* Posisi 8, jumlah backlink = 25
* Posisi 7, jumlah backlink = 125
* Posisi 6, jumlah backlink = 625
* Posisi 5, jumlah backlink = 3,125
* Posisi 4, jumlah backlink =15,625
* Posisi 3, jumlah backlink = 78,125
* Posisi 2, jumlah backlink = 390,625
* Posisi 1, jumlah backlink = 1,953,125

Dan nama dari alamat blog dapat dimasukan kata kunci yang anda inginkan yang juga dapat menarik perhatian untuk segera diklik. Dari sisi SEO anda sudah mendapatkan 1,953,125 backlink dan efek sampinganya jika pengunjung downline mengklik link anda maka anda juga mendapat traffic tambahan.

Saya sarankan anda mencuba cara ini dan silakan copy sebarkan artikel ini ke teman-teman anda. Hilangkan link nombor 1 dan masukan alamat blog anda pada nombor 10. Buktikan sendiri hasilnya setelah itu baru berikan komen di sini.

Peringatan:

Artikel ini harus permanent selamanya di blog anda, anda tidak boleh menghapusnya.

Advertisements

September 7, 2010 Posted by | Bisnes Internet | Leave a comment

Malam Lailatul Qadar


Assalamualaikum dan salam hormat; seperti yang kita semua tahu malam yang penuh berkat ini hanya muncul dalam bulan ramadhan sahaja. Pesan junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W (selawat dan salam keatas baginda) adalah malam qadar berlaku pada satu malam daripada 10 malam terakhir (hari ganjil) bulan ramadhan.

Petua oleh Imam Ghazali dan lain-lain ulama untuk mencari malam Lailatul Qadar.
Jika awal ramadhan jatuh pada hari:

I) Ahad atau rabu – malam qadar dijangka berlaku pada malam 29 ramadhan

II) Isnin – malam qadar dijangka berlaku pada malam 21 ramadhan;

III) Selasa atau jumaat – malam qadar dijangka berlaku pada malam 27 ramadhan;

IV) Khamis- malam qadar dijangka berlaku pada malam 25 ramadhan;

V) Sabtu- malam qadar dijangka berlaku pada malam 23 ramadhan

Kata Sheikh Abu Hassan bahawa mula dia baligh, dia sentiasa dapat menghidupkan lailatul qadar pada malam yang tepat mengikut petua diatas.
Berdasar petua di atas, insyaallah malam qadar jatuh pada malam ke 29 ramadhan bersamaan dengan malam selepas siang 7 hb September 2010.
Walau bagaimanapun, janganlah ibadat pada malam ini sahaja, carilah malam qadar pada malam-malam ganjil yang lain juga!!!!

Tanda malam qadar ialah :

1) Malam itu tenang, tidak dingin dan tidak panas;
2) Siangnya cahaya matahari warnanya pucat;
3) Pada malam itu malaikat jibril akan menyalami orang yang beribadat pada malam itu dan tandanya ialah kita tiba-tiba rasa sangat sayu dan kemudiannya menangis teresak-esak secara tiba-tiba.

Marilah kita beramai-ramai memeriahkan suasana 10 malam terakhir ramadhan dengan beribadat kepada Allah swt dengan ikhlas dan penuh keimanan, mudah-mudahan kita akan mendapat kurniaan Allah yang kelebihan pahalanya melebihi – 1000 bulan atau 83 tahun umur kita.

Sumber: Johan_kev CG forum

August 28, 2010 Posted by | Umum | , | Leave a comment

Rahsia Penipuan Diinternet

Kita selalu mendengar kes penipuan di Internet yang berlaku kepada newcomers (newbie) IM dalam keghairahan mereka mengumpul kewangan dan menambahkan pendapatan sampingan dengan melabur dalam pelbagai program. Sebagai newcomers IM yang bijak kita perlu juga fikir bagaimana tidak mahu rugi wang kita. Malah saya sendiri pun akui tanpa segan silu, pernah mengalami situasi sebegini. Kecuaian menyebabkan kita lebih berwaspada. Beberapa precaution yang perlu newcomers IM ambil sebelum menyertai sesuatu program pelaburan yang sah.

1) Siasat siapakah penganjur program tersebut. (NAME)

Siasat siapakah nama di sebalik sesuatu pelaburan atau peluang perniagaan
tersebut. Perkara terang-terangan yang dilakukan bagi menipu orang ramai dengan menggunakan nama samaran seperti KakChik, Abg Man, Siti dan sebagainya dan sering kali, SCAM dilakukan oleh mereka yang suka menyorokkan identiti mereka seperti ini. Penyelesaiannya, pastikan anda ketahui nama sebenar dan juga maklumat peribadi siapakah yang mengendalikan sesuatu program pelaburan atau peluang menjana pendapatan itu.

2) Janji yang melampau-lampau. (OVER PROMISE)

Adakah janji program pelaburan yang diuar-uarkan melampau-lampau?. Atau janji yang lebih-lebih dan tak masuk dek akal manusia? Ketahui bahawa menjana pendapatan yang lumayan melalui Internet bukanlah perkara yang mudah yang disangka. Tidak ada perniagaan di dunia ini secara offline mahupun online goyang kaki, duit masuk. Kebanyakan SCAM akan menipu mangsa dengan cara membuat janji-janji manis berlebihan, atau OVER PROMISE di dalam minisite mereka! When it is too good to true, then it is not true. Biasanya bunyi macam ini.

-saya gagal jana wang..
-hutang bertambah..
-kena mintak tolong saudara, orang lain.
-dah nak putus asa…
-Terdesak sangat pada masa tu..
-Duit tinggal (sekian-sekian) cukup-cukup makan..

-TAPI pada satu hari saya terjumpa satu “lubuk rahsia”
-Pendapatan lebih $20k satu bulan..sampai bank account dah penuh..(malah ada yang hype sangat sampai berjuta-juta konon)
-Saya ingin membantu ANDA (sila beli e-book saya) kalau nak tahu rahsianya……
-letak Income screen shoot( biasanya akaun bank di edit guna

PHP Code:
JavaScript:document.body.contentEditable='true'; document.designMode='on'; void 0

-offer Money back Guarantee (biasanya mereka tidak akan refund balik duit anda)
-Beli sekarang sebab ada limited bonus

3) Mencari, mengkaji dan menyiasat kebenaran program tersebut. (SEARCH)

Internet penuh dengan bermacam-macam maklumat-maklumat baru setiap hari dan maklumat ini tersebar dengan pantas di Internet. Oleh itu, apa kata kita gunakan kemudahan enjin carian Internet ini untuk membuat sedikit carian maklumat mengenai program tersebut. Menggunakan enjin carian terutamanya Google, masukkan nama pengendali atau nama syarikat tersebut atau apa-apa yang berkaitan dengan program itu dan buat carian.

Dengan membuat carian menggunakan Google, kita pasti akan mengetahui banyak maklumat-maklumat seperti pelanggan tidak berpuas hati, penipuan program-program di Internet dan sebagainya. Mungkin perbuatan penipuan yang dilakukan oleh orang sama telah tersebar di Internet melalui forum-forum yang wujud di Malaysia ini. Cara ini amatlah berkesan, tetapi masih ramai yang terjerat dalam program SCAM, salah diri juga kerana tidak melakukan sedikit kajian, dengan hanya menggunakan enjin carian di Google. Google it!

4) Banyakkan bertanya, malu bertanya, duit melayang.(ASK)

Tanya orang ramai sama ada kenalan-kenalan online dan tanya juga pakar-pakar industri (otai)! Di mana kita ingin mencari orang-orang sebegini? FORUM! Ya, melalui forum tanyakan tentang sesuatu program tersebut. Mungkin ada yang tahu dan pernah tertipu. Nasihat mereka amat penting demi duit kita yang kita akan laburkan. Jangan hanya percayakan dari kenalan yang hanya mempromosikan sesuatu program tersebut, kerana mungkin mereka juga tertipu dengan SCAM. Lagi banyak maklumat yang kita dapat dari former-forumer lain, maka kita dapat membuat keputusan yang bijak. Pastikan kita tidak tertipu.

5) Mengenai butir-butir maklumat syarikat. (CONTACT)

Pastikan kita mendapatkan contact details lengkap syarikat atau perniagaan tersebut dari pengendali program tersebut. Sekali lagi, mereka yang melakukan program SCAM suka sangat menyorok dan berselindung. Jarang sekali mereka dedahkan alamat, nombor telefon, cara hubungi, dan lain-lain. Sekiranya ada, apakata anda cuba hubungi secara offline untuk memastikan kewujudan contact details mereka itu. Sekirannya, kita tidak dapat hubungi mereka melalui nombor telefon yang diberi, baik lupakan menyertai program tersebut. Ingat, wang kita dalam keadaan bahaya sekiranya tertipu dan kita juga yang menyesal. Oleh itu, apa kata usaha lebih sikit supaya tak terjerat!

6) Pastikan 100% selamat. (MAKE SURE!)

Pastikan kita mendapat maklumat yang benar lagi sahih dari orang ramai. Jangan tinggal satu pun langkah-langkah di atas. Melalui langkah-langkah di atas kita dapat pastikan sesuatu program memang benar-benar memberikan manfaat. Selepas berpuas hati dengan maklumat yang kita dapat dan rasa selamat dengan pelaburan kita. Barulah sertai program tersebut.

Menyertai program pelaburan secara membabi buta bukan pilihan newcomers IM bijak. Katakan N-O-S-C-A-M! Sebenarnya, pengalaman saya sendiri menyertai SCAM ini disebabkan tiada kesedaran diri. Sering kali mereka yang terjerat dengan SCAM, sebenarnya, sebelum menyertai telah ada “rasa tak sedap hati”. Tetapi, sebabkan perasaan “ingin tahu” dan juga “cepat kaya” memenangi diri, maka, kita pun tertumpas dengan janji-janji manis SCAM.

Saya pasti mungkin sebahagian otai-otai IM juga sebegitu sebelum mengetahui cara terbaik menjana wang adalah dengan usaha sendiri. Tiada jalan pintas (short cut). Sekiranya perkara ni terjadi kepada anda, anda bukan sahaja kehilangan wang, usaha malah lebih parah keyakinan untuk memulakan perniagaan Internet yang sebenar luntur.

Sekarang Anda Berpeluang Menyebarkan Ebook Ini Dalam Blog Anda. Sebarkan Supaya Semua Pengguna Internet Malaysia Mengambil Iktibar Dari Panduan Ini. Saya Mulakan Di WC Dan Anda Mulakan Di Blog Anda.

August 21, 2010 Posted by | eBook | , | Leave a comment

KEBAIKAN TIDUR DILENGAN SUAMI

Di sini saya ingin kongsikan satu tips yang bagus untuk mengeratkan hubungan suami isteri. Saya telah perolehinya dari salah seorang rakan di facebook. Harap ianya bermanfaat untuk sahabat semua.

Tidor Dengan Bantal Lengan…(Good Info)

Tidur Berbantalkan Dengan Lengan Suami ………

Dari bancian ke atas 10 ribu pasangan yang berkahwin (sumber kajian MOHEMA -) hanya kira-kira 45% sahaja isteri yang tidur berbantalkan lengan suami selepas 3 tahun berkahwin. Dan hanya tinggal 21.7% sahaja isteri yang masih tidur berbantalkan lengan suami selepas 10 tahun usia perkahwinan.

Tahukah kaum isteri, bahawa hormon bau phero yang di rembes dari ketiak lelaki/suami boleh mengaktifkan hormon wanita/isteri hingga mereka merasa damai dan tenang. Sebenarnya hampir 65% bau badan lelaki/suami datang dari celahan ketiak dimana kelenjar phero paling aktif.

Jadi para isteri semua, ketepikanlah bantal-bantal anda, tidurlah di atas lengan suami hingga ke pagi, hampirkan hidung di celahan ketiaknya, tidak di nafikan anda akan peroleh pengalaman yang cukup rilex dan tenang, ianya tanda bahawa bau phero suami anda sedang bertindak balas dengan kelenjar hormon anda. (pengalaman ini hanya perempuan sahaja yang tahu bertapa asyik dan rilexnya)…FAKTA….sirius….

Dan dari kajian itu juga menyatakan isteri yang tidur di atas lengan suami akan tidur lebih lena dan mencapai tahap 7 hingga 8 dalam tahap lena tidur.

Dan peringatan untuk lelaki/suami, jangalah shave ketiak anda togel, biarkan sedikit atau trim sikit aje bulu-bulu itu yang merupakan ejen penyebar bau phero yang di senangi wanita.

so pada isteri-isteri semua, anda semua praktikan ke tidur atas lengan suami?

Suami-suami semua, adakah anda shave licin ketiak atau biarkan berbulu?

PS: kalau dah baca tu lepas ni boleh la praktikkan hehe..:p

Sumber;

Fb Mohd Rasul

August 19, 2010 Posted by | Umum | , | Leave a comment

Panduan Perniagaan Internet

Assalamualaikum dan Salam Hormat kepada pembaca blog saya ini;

Di zaman yang serba canggih ini Internet telah menjadi satu medium rangkaian yang semakin banyak digunakan di dunia. Ianya mudah, murah dan pantas. Dengan sebab inilah maka telah ramai di kalangan rakyat malaysia yang telah menceburi bidang perniagaan yang berasaskan Internet. Dan ianya menjadi satu revolusi yang hebat kepada rakyat malaysia pada masa ini walaupun ianya telah lama berlaku di negara-negara barat.

Perkembangan teknologi maklumat dan komunikasi khasnya Internet pada hari ini telah banyak menyumbang dalam kemajuan bidang perniagaan. Fungsi Internet yang paling utama adalah sebagai satu platform kepada entiti perniagaan untul menjalankan aktiviti-aktiviti perniagaan tanpa halangan kos, masa dan tempat. Jelasnya Internet menawarkan banyak kemudahan tambahan kepada perniagaan.

Apakah sebenarnya yang dikatakan Perniagaan Internet atau Bisnes Online?

Dalam hal ini terdapat banyak takrifan atau definisi, namun secara umumnya Perniagaan Internet boleh ditakrifkan sebagai satu model perniagaan yang menggunakan Internet sebagai medium perantaraan. Aktiviti ini merangkumi penggunaan laman web bagi tujuan penjualan produk atau perkhidmatan kepada pelanggan, melakukan pemasaran, menerima bayaran melalui Internet dan pengurusan khidmat pelanggan secara online.

Kelebihan Perniagaan Internet

  1. Modal yang kecil; malah ada juga yang  langsung tidak memerlukan modal.
  2. Boleh menjalankan perniagaan dari rumah
  3. Semua pengguna Internet di dunia adalah sebagai prospek
  4. Kebebasan waktu kerja
  5. Tidak perlu berjumpa pelanggan hanya menerusi online
  6. Perniagaan automatik

Peralatan atau keperluan wajib sebelum memulakan Perniagaan Internet

  1. Sebuah Komputer atau Laptop berserta line Internet.
  2. Kad Debit untuk urusan jualbeli online
  3. Domain dan Hosting
  4. Autoresponder
  5. Squeeze Page untuk mengumpul Mailing List
  6. Facebook

Untuk pengetahuan anda, kesemua enam elemen dalam senarai di atas itu adalah teramat penting untuk anda miliki kerana ianya menjadi faktor utama kepada kejayaan Perniagaan Internet anda. Untuk mengetahui lanjut tentang elemen-elemen tersebut anda boleh mencarinya dalam Internet (carian google) sama ada yang percuma atau berbayar. Sekiranya anda gagal untuk memiliki dan menguasai ilmu tentang perkara asas tersebut kebarangkalian untuk anda GAGAL dalam Perniagaan Internet adalah tinggi.

Model-Model Perniagaan Internet

  1. Squeeze Page
  2. Blog
  3. Menyertai Program Affilliate
  4. Pengiklanan
  5. Perkhidmatan
  6. Menulis Review Produk
  7. MLM
  8. Pelaburan Forex

Jenis-Jenis Perniagaan Internet

  1. Dropshipping Bisnes
  2. Menjual barangan di ebay
  3. Join program Affiliatte
  4. Jual ruang iklan
  5. Menjual Produk Reseller
  6. Menjual ebook
  7. Programmer
  8. MLM
  9. Designer
  10. Google Adsense

Sebenarnya terdapat banyak lagi jenis-jenis  perniagaan yang terdapat dalam Internet. Yang saya senaraikan ini adalah antara yang paling popular dan ramai orang telah menceburinya. Dengan kata lain anda boleh menjalankan sebarang jenis Perniagaan Internet tetapi pastikan produk atau servis yang anda tawarkan mempunyai permintaan setiap hari.

Sememangnya menjalankan Perniagaan Internet ini bukanlah sesukar mana tetapi tidaklah semudah yang disangka. Anda perlukan fokus yang tinggi dalam memulakan perniagaan online ini. Fokus, kesabaran dan ilmu perlu ada dalam diri anda untuk memastikan anda peroleh kejayaan dalam bidang ini.

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut dan belajar mengenai dunia Perniagaan Internet ini, anda boleh menyertai forum komuniti seperti WangCyber dan DigitalPoint.

Akhir kata dari saya Selamat Maju Jaya.

Jangan lupa kongsikan pengalaman, pendapat dan komen anda di ruangan komen blog ini.

July 18, 2010 Posted by | Bisnes Internet | Leave a comment